domingo, 13 de noviembre de 2016

Schimbarea la fata (sau, votul).

E bine ca tot mai multi sunt oamenii care inteleg ca cea mai mare valoare umana, este votul.
Votul, e oglinda sufletului omului, iar rezultatul votului, este cea mai corecta medie a ceea ce un popor, reprezenta, ca popor.
Din gura putem sa ne laudam cum vrem, rezultatul final al sesiunii de votare fiind imaginea adevarata a sufletului poporului respectiv, la acel moment.
Aceasta reprezinta de fapt "Schimbarea la fata" de care vorbesc vechile scrieri.
Deschizand linkul de mai jos, gasim acolo o "imagine gif" a unei pasari, a carei ciclica "schimbare la fata" o putem vedea, si ne putem reprezenta astfel cu si mai mare usurinta cum picatura de "culoare politica" ce o reprezentam fiecare dintre noi, este ca si o picatura de "lavabila", si din 10-12 milioane de picaturi, cati ajungem sa ne "varsam" intr-un acelasi vas, se constituie "nuanta de culoare" care ne reprezinta pana la urmatoarea sesiune de "schimbare la fata" 

Dupa cum vedem la aceasta "imagine gif", ca face "fețe-fețe", tot asa ne putem ajuta de imaginatie sa ne reproducem ca se intampla si cu "schimbarea la fata" a Societatii, atat pe acele "parți", numite "partide" (de la latinescul "partir", in spaniola "partido" insemnand "divizat"/"impartit"/ fractionat), cat si in intregul ei ansamblul ei


Functie de ceea ce suntem fiecare dintre noi, ca persoane, apartinem unei zone a spectrului culorilor.
Culoarea politica, si-o determina fiecare doar daca se cunoaste pe el insusi atat de bine incat nu se inseala identificandu-se cu o zona in care mai apoi, nu se regaseste.

Care e "mai negru la suflet", care e "mai vanat de furie", care "mai albastru de inima", etc, fiecare, cum se spune, "dupa sufletul si inima sa" contribuie, deodata cu actul de a vota, la un amestec de culori a carei nuanta finala, daca ar fi vopsea-vopsea, ca aceea careia ii spunem "lavabila" si o cumparam de la pravalie, am putea sa i-o determnam cu acel "etalon de masurat culorile" cu care pravaliile de specialitate o fac.
Cum insa, "sufletul" nu e vizibil, ramane doar sa masuram fiecare cu mintea lui "nuanta culorii finale" ce rezulta de la vot, bazandu-ne pe ceea ce indica "electorii" atunci cand aleg cu votul lor unul sau altul dintre partide.


Vedem mai in josul paginii, culorile predominante ale ultimelor alegeri prezidentiale din Romania, si trebuie sa ne imaginam ca, la final, culoarea definitorie a poporului roman (intruchipat de Presedinte) este ca o culoare rezultata dintr-o galeata de vreo 20 de litri de lavabila albastra amestecata cu vreo 16-17 liri de rosu.

Aici, culorile sunt discutabile, pentru ca dupa parerea mea culorile finale nu au fost rosu si albastru ci, rosu si caramiziu






Metamorfoza continua.






No hay comentarios:

Publicar un comentario