lunes, 10 de octubre de 2016

De ce au murit, sindicatele?

De ce au murit, sindicatele?
Pentru ca vremea "jalbei in protap" e depasita.
Pentru ca mijloacele de comunicare la distanta permit sa nu trebuiasaca sa mai faci la modul expres, act de prezenta spre a-ti spune "păsul" (durerea).
Si mai ales pentru faptul ca, introducandu-se votul, poti trimite ca prin posta, "delegare de reprezentare" unei persoane juridice (individuale sau colective), care asemeni unui avocat in domeniul juridic, sa te reprezinte in domeniul politic.



Pentru ca fiinta umana a mai facut niste pasi inspre statura de om, si in loc sa se negocieze ce e de negociat intre "burghezie" si "proletariat", intre "avut" si "palmas",sub imperiul batelor, al cucuielor, al armelor, etc, s-a ajuns la evidenta ca negocierea "la masa tratativelor" este cea mai eficienta tuturor,dintre toate formele de negociere.

Clasica vociferare, clasica vociferare pe la colturi, sau clasica vociferare prin ziare sau pe net, este vociferare ne-institutionala, iar institutiile (persoane juridice) nu au urechi, nu percep vocea altui fel de persoane, decat tot al persoanelor juridice.
Politicianul, asa denigrat cum au unii tot interesul sa il prezinte, are de fapt, mult mai mare importanta pentru fiecare dintre noi, decat are avocatul, decat are medicul.
Politica conduce la obtinerea ambientului general, ambient care poate fi unul al pacii, sau unul al razboiului.

Orice profesie (medic, avocat, strungar, zidar, etc) se poate face (si se face) si de e pace, si de e razboi, dar stim cu totii, ca nu-i totuna.
Am in lucru o pagina la care are loc de cinste, asigurat, si "Legea partidelor politice".
La orice materie juridica, iti poti aduce acordul, sau ii poti aduce critici, doar dupa ce ai "ingurgitat-o" si ai "asimilat-o".
Altfel, despre ce facem vorbire?

No hay comentarios:

Publicar un comentario